Regulament

Clubul de Ciclism și Ecologie Iasi Bike, în parteneriat cu Clubul de Turism si Ecologie Turistor, organizează duminică 9 octombrie 2016 concursul TUR DE IASI – un maraton de mountain bike, care se va desfășura în pădurea Bârnova, de lângă Iași.

Condiții de participare

Pentru a putea participa la competiție, concurenții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • să fie apți să parcurgă traseul stabilit de organizatori
 • să aibă suficientă experiență pentru a se deplasa în siguranță pe un traseu prin pădure, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă
 • traseul trece pe drumuri forestiere, pe poteci din pădure dar și pe drumuri publice care nu sunt inchise celorlalți participanți la trafic, prin urmare concurenții trebuie să respecte regulile de deplasare pe drumuri publice
 • să dea dovada de fair play atunci cand este cazul
 • să se protejeze și să acționeze în consecință pentru a ajunge la finish fără probleme
 • să dețină o bicicletă adecvată și în stare tehnica bună
 • să poarte cască de protecție. Concurenții fără cască de protecție vor fi descalificați
 • NB: concurenții cu vârsta sub 18 ani( VÂRSTA MINIMĂ – 14 ANI ÎMPLINIȚI) vor fi înscriși numai cu prezentarea în ziua concursului a acordului scris al părinților de a participa la această competiție. Descărcați și printați formularul de acceptare a răspunderii de aici: Accepttutore_tdi.docx

Înscriere și taxe

Taxa de înscriere este de 60 lei pentru concurenții care se înscriu online pînă la termenul limită al înscrierilor, și 80 lei pentru cei care se înscriu în ziua concursului.

Achitarea taxei se poate face:

 1. la magazinul TeoBikes (Strada Palat, nr. 48), program: luni-vineri 11:00 – 19:00; sambata: 10:00 – 18:00.
 2. la magazinul Xcycle (sos. Pacurari nr 77, Bl. 477, sc. B (parter), Iasi, vis a vis de Kaufland Pacurari); program: luni-vineri: 10:00-18:30, sambata: 10:00-14:00, duminica: Inchis.
 3. prin virament bancar in contul RO65 BTRL 0240 1205 C493 62XX deschis la Banca Transilvania Sucursala Iasi pe numele CCE IASIBIKE Iasi. La descriere trebuie mentionat numele concurentului, ex. “taxă inscriere TDI Popescu Victor”. O copie după ordinul de plată sau un mesaj cu detalii despre plata efectuată, se va trimite prin e-mail pe adresa iasibike@yahoo.com. Comisionul transferului bancar va fi plătit de catre concurent, deci pentru plata prin bancă se va adăuga suma de 4 lei. Comisionul transferului bancar va fi plătit o singura data, daca achita mai multi concurenti pe un ordin de plata, deci pt 3 concurenti care achita impreuna, suma de plata va fi de 184 lei.

Înscrierile online și achitarea taxei se încheie marți, 4 octombrie.

Numere de concurs, pachet de start

Acestea se vor da în ziua competiției, între orele 8:30 și 9:30.

Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei, în loc vizibil, pe toată durata concursului.

Este interzisă modificarea sub orice formă a numerelor de concurs.

Pachetul de start va conține tricou personalizat, numărul de concurs și colierele de prindere, un baton energizant(squeezy), bonul pentru gustare, pliante.

Doar concurenții care achită pînă pe 23 septembrie inclusiv vor putea primi tricou personalizat.

Briefing / Start

Cu 10 minute înainte de start se vor transmite ultimele informații referitoare la desfășurarea concursului, eventuale modificări apărute.
Startul se va da la ora 10:00 la Elite și la 10:10 la Hobby.

Traseu / Categorii

Concursul se desfășoară pe două trasee, traseul lung, de 54 km, respectiv traseul scurt de 27km.

Traseul lung include doua bucle ale traseului scurt. Timp intermediar limită la traseul lung: 2h 30min după prima tură. Dacă un concurent depășeste timpul intermediar după prima tură, nu se califică pentru a intra în a doua tură, cu alte cuvinte este eliminat. Timp limită total pentru traseul lung:  5h.

Categoria Elite (54km), cu subcategoriile de vîrstă:

 • 18 – 29 ani, masculin
 • 30 – 39 ani, masculin
 • 40+, masculin
 • open feminin

Categoria Hobby (27km; masculin/feminin), cu subcategoriile de vîrstă:

 • 14 – 17 ani
 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40+

În cazul în care la o categorie numarul de concurenți este sub 5 se cumulează cu categoria imediat alăturată.

Puncte de control

Pe traseu vor fi puncte de control și un punct de alimentare. Participanții care nu trec prin toate punctele de control vor fi descalificați. La fiecare punct de control arbitrii vor nota numărul de concurs.

Retragerea din cursă

Orice participant care nu vrea sau nu mai poate continua cursa are obligația de a anunța organizatorii imediat, fie la nr. de telefon pentru urgențe, număr care se află pe numărul de concurs, pe verso, fie personal. Retragerea va fi confirmată prin semnătura pe foaia de arbitraj de la punctul de start.

Clasament / Premiere

Premiile vor fi acordate pentru fiecare categorie de participare, pentru locurile 1, 2 si 3.
Premierea va avea loc în jurul orelor 15:00.

Cronometrarea este asigurată de cei de la http://www.cronometraj.online/.

Alte precizări

 1. Concurenții pot fi susținuti de suporteri pe tot parcursul traseului dar nu este permisă acordarea oricărui ajutor de către suporteri, sportivi sau spectatori concurenților, cu excepția cazurilor deosebite. Concurenții care nu respectă aceste reguli vor fi penalizați de către organizatori.
 2. Toți participanții la concurs, concurenți, spectatori și organizatori vor da dovada de bun simț și spirit civic, păstrând curățenia la locul desfășurării competiției. Pentru depozitarea gunoaielor se vor folosi sacii special amplasați de către organizatori în punctele de control. Cei care încalcă această prevedere pot fi sancționați de către persoanele abilitate, iar pentru concurenți atrage în plus și descalificarea.
 3. În cazul descalificării sau absentării de la concurs taxa de participare nu se rambursează.
 4. Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în ceea ce privește prezentul regulament, care vor fi anunțate pe site-ul concursului.
 5. Organizatorii nu răspund de deteriorarea bicicletelor în timpul concursului.
 6. Vârsta considerată la formarea categoriilor este cea împlinită în anul curent.

Contestații

Participanții pot face contestație în ceea ce privește comportamentul unui participant care a încălcat regulamentul de desfășurare a concursului sau în privința deciziilor luate de organizatori. Aceasta se depune la standul de la start, în maxim 15 minute de la anunțarea rezultatelor, rezolvarea acesteia urmând a se face în cel mult 30 de minute.

 

18 Comments

 1. Presupunem ca cei care parcurg traseul lung in 6 ore nu vor iesi pe podium. sunt concurenti din alte orase care trebuia sa mearga luni la servici.

 2. Mda, m-am lamurit. Era vorba de concurentii care „trebuia” (?!?) sa faca ceva ce se petrece in viitor („sa mearga luni la servici”)
  Eu stiam ca o premiere se face dupa ce se termina timpul oficial al concursului si se rezolva eventualele contestatii aparute, nu in timp ce sosesc alti concurenti.
  Daca eu termin ultimul (la 16:59.00) banui ca mai ramane macar un organizator sa-mi dea si mie diploma speciala. Iar daca depun si o contestatie ca l-am vazut pe cel de pe primul loc cum a trisat, o sa-l cheme de acasa (presupun ca incepand premierele la 15 nu mai sta o ora si ceva sa ma astepte pe mine sa sosesc) sa-i ia diploma si premiul si sa refaca premierea.
  Misto!!

  P.S. Eu doar am semnalat un viciu de regulament, nu continuam discutia daca gradele de politete si alfabetizare ale celui care-a raspuns erau altele

 3. Cred ca e evident ca omul s-a grabit si a facut o mica greseala pe care a trebuit sa o exagerezi cu rautate . La subiect : am fost la zeci de concursuri si anul acesta la cele mai tari din tara si e clar ca habar nu ai cum se organizeaza asa ca mai bine te abtii de la comentarii pt. ca nu esti in tema . E clar ca nu te vor astepta 100-200 oameni pe tine sau altii care merg pe jos tot traseul .

 4. Am „exagerat cu rautate” din cauza felului in care mi s-a raspuns la problema ridicata (lucru de altfel precizat in mesajul anterior) si, de fapt, sunt 2 greseli pe care le-am semnalat (si nu mici), una de acord si una de plasament in timp al actiunii.
  In alta ordine de idei, eu n-am vazut pana acum regulament in care premierea sa se suprapuna peste timpul oficial de concurs. Ca practic, se intampla sa se faca premierea mai devreme deoarece au sosit toti mai devreme si/sau s-au confirmat abandonurile, sau pur si simplu ca asa au chef organizatorii, e alta discutie.
  Te invit sa-mi dai si mie un link catre un regulament care confirma spusele tale si daca el exista nu inseamna ca e si corect.
  Numai bine.

 5. Aaa, si mai precizez inca o data, ca sa fiu inteles: in regulament se spune ca se premiaza si ultimul loc.
  Din ce spui si tu, e exact cum am anticipat: mai ramane macar un organizator sa-i dea si amaratului ala o diploma, ca doar n-o sa stea 100-200 de oameni sa-l astepte.

 6. @admin
  Tinand cont ca a fost sters mesajul nu prea prietenos al domnului „organizator” de la care s-au lungit discutiile inutil, consider ca si mesajele mele pot fi sterse, inclusiv cel de acum.
  Multumesc.

 7. Ar trebui sa fie inclusa si categoria „peste 50 ani”. Sau 50-60, si „peste 60 ani”. Probabil sunt destul de multi doritori de peste 50 de ani care ar voi sa participe la categoria lor de varsta si nu in competitie cu cei de 40 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*